Почела командно-штабна вежба „Гром 2017“

Среда, 25.10.2017 | Обука

Узбуњивањем снага за командовање снагама за реаговање Војске Србије, у ноћним сатима 24. октобра, на више локација на територији Републике Србије, почела је командно-штабна вежба „Гром 2017“.

Узбуњивањем снага за командовање снагама за реаговање Војске Србије, у ноћним сатима 24. октобра, почела је командно-штабна вежба „Гром 2017“.

Вежба се до 26. октобра изводи на мирнодопским и вежбовним локацијама снага за командовање, на свим нивоима командовања, на више локација на територији Републике Србије.

Вежбом се проверавају, увежбавају и изграђују способности снага за командовање у успешном и ефикасном командовању, провођењу процеса оперативног планирања и ефикасном вођењу операција, уз брзо и организовано поседање и премештање командних места.

Према речима руководиоца вежбе пуковника Жељка Трамошљике из Здружене оперативне команде Генералштаба, циљ вежбе је да се још једном провери и унапреди увежбаност снага за командовање снагама за реаговање у поседању командних места и унапреди способност командовања.

– Вежба обухвата извршавање радњи и поступака снага за командовање снагама за реаговање на свим нивоима, како на стратегијском тако и на оперативном и тактичком нивоу, што представља интеграцију обучавања и унапређење способности на свим нивоима – рекао је пуковник Трамошљика.

На вежби учествује део Генералштаба Војске Србије, Команде Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Команде за обуку, Гарде и њима непосредно потчињени састави намењени за подршку и обезбеђење. 

Повезане вести