Седница Колегијума начелника Генералштаба и обилазак јединица у Крушевцу

Уторак, 25.3.2014 | Актуелности

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић одржао је данас, у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу, седницу проширеног Колегијума и обишао јединице Војске Србије стациониране у овој касарни.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић одржао је данас, у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу, седницу проширеног Колегијума и обишао јединице Војске Србије стациониране у овој касарни.

После тематског дела седнице Колегијума, о реализованим задацима у прошлој и пројектованим циљевима за ову годину, начелнику Генералштаба реферисали су команданти Команде за развој Расинске бригаде, Центра за обуку логистике, Центра за усавршавање кадрова АБХО и 246. батаљона АБХО.

О тренутном стању и тенденцијама развоја атомско-биолошко-хемијске службе, развоју ЦУК АБХО као Регионалног и Партнерског центра за образовање и обуку и искуствима у примени савремених средстава АБХ службе, чланове Колегијума начелника Генералштаба упознали су председник Савета АБХ службе пуковник Раде Рњаковић и команданти ЦУК АБХО и 246. батаљона АБХО – потпуковници Иван Лазаревић и Зоран Вукадиновић.

Генерал Диковић са сарадницима имао је прилику да погледа статичку презентацију средстава и опреме АБХО, приказ припремљености декларисаног вода АБХО за учешће у мултинационалним операцијама и динамички приказ активности јединица АБХ службе који су припремили припадници ЦУК АБХО и 246. батаљона АБХО.

Припаднике ових јединица начелник Генералштаба информисао је о најзначајнијим питањима у Војсци Србије и плановима за предстојећи период.

О актуелним питањима и плановима у областима за које су одговорни, присутне су информисали начелници организационих целина Генералштаба – Управе за људске ресурсе генерал-мајор Слађан Ђорђевић, Управе за оперативне послове генерал-мајор Војин Ч. Јондић, Управе војне полиције бригадни генерал Дејан Јанковић, Управе за логистику пуковник Жељко Нинковић, Одељења за финансије пуковник Милош Милетић и главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Милојко Милосављевић. 

Повезане вести