Начелник Генералштаба с полазницима 63. класе Командно-штабног усавршавања

Понедељак, 3.7.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обратио се данас, у касарни „Бањица 2“ у Београду, полазницима 63. класе Командно-штабног усавршавања Школе националне одбране.

Генерал Диковић је говорио о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету и осврнуо се на место и улогу Војске Србије у систему одбране Републике Србије.

- Значај константног усавршавања официра током професионалне каријере је велики, а Командно-штабно усавршавање вас, поред основних - занатских знања, учи како да шире анализирате актуелну безбедносну ситуацију. Изазове уочавајте, ризике пратите, а на претње адекватно одговарајте, јер ако проблем који је око вас не решите за кратко време – ви улазите у тај проблем – рекао је генерал Диковић.

Говорећи о стању у Војсци, начелник Генералштаба је истакао да нам предстоји значајније опремање ратног ваздухопловства и Копнене војске.

– Време у којем ћете радити биће боље за све нас, а након школовања бићете распоређени на веома одговорне дужности и дати свој допринос да Војска Србије буде још ефикаснија — додао је генерал Диковић, посебно указујући на значај бриге о људима.

Предавању у Генералштабу присуствовали су начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић, начелник Школе националне одбране пуковник Мирослав Талијан.

Повезане вести