Лекар Речне флотиле у шабачкој општини

Петак, 27.6.2014 | Цивилно-војна сарадња

Одељење здравствене заштите Речне флотиле из амбуланте Првог понтонирског батаљона из Шапца данас је за мештане села Миокус у шабачкој општини организовало акцију „Војни лекар на селу“. Како место са тек око 270 становника удаљено од Шапца двадесетак километара нема амбуланту, долазак војног лекара дочекан је са одушевљењем и великим интересовањем.

Одељење здравствене заштите Речне флотиле из амбуланте Првог понтонирског батаљона из Шапца данас је за мештане села Миокус у шабачкој општини организовало акцију „Војни лекар на селу“.

Како место са тек око 270 становника удаљено од Шапца двадесетак километара нема амбуланту, долазак војног лекара дочекан је са одушевљењем и великим интересовањем.

Лекар поручник Никола Пешић и лаборант војни службеник Милета Глигорић током општег здравственог прегледа четрдесетак пацијената проверили су и крвни притисак, шећер у крви, извршили ЕКГ преглед и поделили одрђену количину примарних лекова.   

За време недавних поплава расељено је готово пола села, срушена је једна, а тешко оштећено тридесет шест кућа. Велике штете, мештани су претрпели и у помору стоке, а некада чиста и питка вода више није за пиће. И ова посета Војске, кажу, за њих значи много и показује како у својој муци нису заборављени.

Повезане вести