Вежба евалуације „Српски штит 04“

Уторак, 25.3.2014 | Актуелности

На полигону Боровац у бази „Југ“ дaнac je почелa вежба евалуације пешадијске чете 21. пешадијског батаљона 2. бригаде Копнене војске, под називом „Српски штит 04“. Циљ ове вежбе је да се оцени способност пешадијске чете у извршавању колективних задатака у Мисији Мировних снага УН у Либану UNIFIL.

На полигону Боровац у бази „Југ“ дaнac je почелa вежба евалуације пешадијске чете 21. пешадијског батаљона 2. бригаде Копнене војске, под називом „Српски штит 04“.

Циљ ове вежбе је да се оцени способност пешадијске чете у извршавању колективних задатака у Мисији Мировних снага УН у Либану UNIFIL.

За време четвородневне вежбе, којом руководи начелник штаба 2. бригаде Копнене војске пуковник Мухарем Фазлић, припаднике чете оцењиваће евалуациони тим кроз низ могућих инцидената током поседања истуреног базног кампа, обезбеђења базе, обезбеђења сталног контролног пункта, конвоја и ескорта и патрола у зони операције.

У мисију УН у Либану чета 2. бригаде Копнене војске биће упућена 25. маја, када ће заменити јединицу Војске Србије која се тренутно налази у тој мисији, у оквиру шпанског контигента.

Повезане вести