Начелник Генералштаба испратио припаднике Војске Србије на Међународне војне игре

Петак, 21.7.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић испратио је синоћ припаднике Војске Србије који су са београдског аеродрома „Никола Тесла“ отпутовали у Москву, ради учешћа на Међународним војним играма.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић испратио је синоћ припаднике Војске Србије који су рано јутрос са београдског аеродрома „Никола Тесла“ отпутовали у Москву, ради  учешћа на Међународним војним играма у Руској Федерацији.

Пожелевши такмичарима успех на предстојећим надметањима, генерал Диковић је истакао да је реч о јединственом такмичењу у којем учествујемо већ четврту годину заредом, остваривши запажене резултате.

– Ви сте изабрани да, као најбољи у својим саставима, представљате своје јединице и Војску Србије у целини. Добро је да међу вама има искусних такмичара и уверен сам да ћете се достојно борити на полигонима у Руској Федерацији и показати да припадници Војске Србије увек стреме ка победи! – истакао је начелник Генералштаба.

– Ово надметање је одлична прилика да, у међународном окружењу,  покажемо колики значај придајемо оспособљености, колико смо јаки, обучени и научени да оно што имамо на најбољи начин употребимо. Свима вама желим срећан пут, добро здравље, војничку срећу и пуно успеха на предстојећим Међународним војним играма – додао је генерал Диковић.

Испраћају припадника Војске Србије присуствовао је и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Међународне војне игре ће трајати до 12. августа на војним полигонима у Руској Федерацији, док ће се тимови Војске Србије такмичити у две дисциплине. Екипа од 20 тенкиста Војске Србије, поред 18 других екипа, такмичиће се у најатрактивнијој дисциплини игара – „Тенковском биатлону“, док ће се осмочлана екипа надметати у дисцилини „Пољска кухиња“, уз учешће још 7 екипа војски света.

Повезане вести