Посета полазника Високих студија безбедности и одбране

Четвртак, 23.6.2022 | Из јединица
Полазници 11. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ боравили су данас у студијској посети Генералштабу Војске Србије.

Посета је реализована у складу са програмом овог усавршавања како би полазници сагледали место и улогу Генералштаба Војске Србије у системима одбране и националне безбедности Републике Србије.

Државним службеницима и официрима који се на овим студијама припремају за високе дужности у области одбране и безбедности предавање је током посете одржао заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић.

У свом излагању, генерал Цветковић је говорио о политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, изазовима, ризицима и претњама по безбедност Републике Србије, доприносу наше земље миру у свету, као и о опремању и правцима даљег развоја Војске Србије.

Високе студије безбедности и одбране представљају четврти ниво посебних програма усавршавања професионалних припадника Војске Србије и државних службеника, а реализују се са циљем припреме полазника за обављање одговорних дужности у систему националне безбедности.

Повезане вести