Систем одбране прати развој ситуације у свету и региону

Субота, 14.4.2018 | Актуелности

У Оперативном центру система одбране данас је одржан састанак челних људи Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Састанку којем су председавали потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин, присуствовали су и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и директор Полиције Владимир Ребић.
 
На састанку је разматрана актуелна безбедносна ситуација у земљи и свету, као и безбедносни ризици и потенцијалне претње по грађане Републике Србије, а посебно ситуација на простору Косова и Метохије.
 
Разматране су могућности унапређења сарадње војске и полиције, заједничког рада на развијању система обуке, са посебним акцентом на јачању капацитета система одбране Републике Србије за супростављање терористичким претњама и другим безбедносним изазовима и ризицима.
 
Министри Вулин и Стефановић констатовали су да наш безбедносни систем у потпуности функционише, да надлежне службе успешно чувају мир и безбедност свих наших грађана, а да Војска Србије и Полиција константно унапређују оперативне способности са циљем заштите грађана Србије, територијалног интегритета наше државе и очувања мира и стабилности на овим просторима.

Повезане вести