Министар Вулин обишао Центар за обуку везе и информатике

Петак, 25.1.2019 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин, у пратњи команданта Команде за обуку генерал-потпуковника Ђокице Петровића, обишао је данас обуку војника на добровољном служењу војног рока генерације "децембар 2018" у Центру за обуку везе и информатике.

Министар Вулин: Обука на вишем нивоу


Министар одбране Александар Вулин, у пратњи команданта Команде за обуку генерал-потпуковника Ђокице Петровића, обишао је данас обуку војника на добровољном служењу војног рока генерације „децембар 2018“ у Центру за обуку везе и информатике, у касарни „Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу.

– 2019. година је година у којој ће Војска Србије наставити да јача, али посебно да води рачуна о обуци својих припадника. Не само о обуци професионалних припадника, не само о обуци оних који су на добровољном служењу војног рока, већ и о обуци нашег резервног састава. Прошло је пуно времена од како смо то радили у већем обиму, а показало се заиста неопходним – рекао је министар Вулин и истакао да ћемо обуку подићи на још виши ниво.

Када је реч о даљем опремању, министар одбране је нагласио да ћемо се опремати свим оним што је већ познато нашој јавности, али посебно средствима која сами производимо, од система везе па до сложених борбених система.

– Само оно што сами произведемо заправо и јесте суштински наше, само то не може нико да нам ускрати, а одбрана земље никада не сме бити остављена на политичку милост или немилост, већ мора да буде таква да смо сами, без обзира на свет око себе, у стању да опремимо војску и да се бранимо – закључио је министар Вулин.

Командант Центра, потпуковник Ненад Дражинац истакао је да је данас у Центру везе и информатике презентован део обуке војника на добровољном служењу војног рока генерације „децембар 2018“ где је министар могао да стекне увид у почетак обуке, оспособљеност и начин рада Центра.

Током данашњег обиласка, приказано је постављање радио-релејних станица за рад возила, изучавање тастатуре телепринтера до брзине за трећу радио-телепринтерску класу, као и могућност савремених уређаја телекомуникације у мобилној компоненти интегрисаних система везе.

Повезане вести