Војне...

Војне споменице уручене припадницима 549. моторизоване бригаде

28.05.2019 | Култура и традиција Припадницима 549. моторизоване бригаде и члановима породица погинулих старешина, војника и цивилних лица данас су у сали Народног позоришта у Лесковцу уручене војне споменице поводом двадесетогодишњице одбране отаџбине од НАТО агресије.
Oбележен...

Oбележен Дан Војске Србије

23.04.2019 | Култура и традиција У оквиру обележавања 23. априла – Дана Војске Србије на аеродрому Батајница одржана је војна свечаност којој је присуствовао командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић са сарадницима.
Спортски...

Спортски сусрет високих официра Војске Србије и Војске Мађарске

11.04.2019 | Актуелности Пријатељска утакмица у малом фудбалу између високих официра Војске Србије и Оружаних снага Мађарске одиграна је данас у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.
Основни...

Основни курс за подофицире

04.04.2019 | Из јединица У Центру за обуку и усавршавање подофицира ове недеље је почео Основни курс за подофицире, који похађају професионални војници из свих јединица Војске Србије, који су успешно завршили Лидерски курс.
Мартовска...

Мартовска генерација војника положила заклетву

22.03.2019 | Из јединица Свечаност поводом полагања војничке заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације „март 2019“, слушалаца курса резервних официра и припадника резервног састава старијих од 30 година који нису служили војни рок, одржана је данас у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву.
Министар...

Министар Вулин обишао Центар за обуку везе и информатике

25.01.2019 | Актуелности Министар одбране Александар Вулин, у пратњи команданта Команде за обуку генерал-потпуковника Ђокице Петровића, обишао је данас обуку војника на добровољном служењу војног рока генерације "децембар 2018" у Центру за обуку везе и информатике.
Децембарска...

Децембарска генерација војника положила заклетву

21.12.2018 | Актуелности Генерација војника на добровољном служењу војног рока „децембар 2018“ положила је заклетву данас у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву.
Прослављени...

Прослављени празници Центра за обуку КоВ и Команде за развој Банатске бригаде

19.11.2018 | Актуелности У пожаревачкој касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ и зрењанинској „НХ Светозар Марковић Тоза“ у петак су одржане свечанoсти поводом 16. новембра – Дана Центра за обуку копнене војске и 17. новембра – Дана Команде за развој Банатске бригаде.
Промоција...

Промоција нових подофицира Војске Србије

12.10.2018 | Актуелности У Центру за обуку и усавршавање подофицира одржана је свечаност поводом промоције 12. и 13. класе слушалаца основног курса за подофицире на којој је 116 професионалних војника произведено у чин водника
Начелник...

Начелник Генералштаба обишао Команду за обуку

27.09.2018 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић обишао је данас Команду за обуку у касарни „Топчидер“ у Београду,