Спортски сусрет високих официра Војске Србије и Војске Мађарске

Четвртак, 11.4.2019 | Актуелности

Пријатељска утакмица у малом фудбалу између високих официра Војске Србије и Оружаних снага Мађарске одиграна је данас у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Фудбалски сусрет официра посматрали су и министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал- потпуковник Милан Мојсиловић, као и изасланик одбране Оружаних снага Мађарске потпуковник Габор Макач.

Сусрет је завршен резултатом 2:1 за екипу Војске Србије, а голове који су нашу екипу одвели до победе постигли су пуковник Миле Зорић из Кабинета начелника Генералштаба и пуковник Велибор Павловић из Команде Команде за обуку. Погодак за екипу Оружаних снага Мађарске остварио је пуковник Атила Нађ.

Селектор екипе Војске Србије овога пута био је заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, а капитенску траку носио је командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић.

У првој постави мађарске екипе током овог сусрета био је и заменик команданта Војске Мађарске генерал-потпуковник Габор Беренди.

Говорећи о значају ових спортских сусрета, генерал Петровић је истакао да је реч о сусрету који је више од игре, као и начин да се учврсти и продуби пријатељство наше две војске, што је један од стубова пријатељства које граде владе Србије и Мађарске.

– Захвалио бих колегама из Војске Мађарске што су учинили све да буду добри гости и да дају све од себе, а победио је спорт – нагласио је генерал Петровић.

Генерал-потпуковник Беренди подсетио је да је идеја о спортским сусретима рођена током једног од пограничних сусрета 2015. године и да се први сусрет одиграо крајем исте године у Будимпешти. Данашња утакмица, додао је он, осми је сусрет и прилика за развој сарадње и пријатељства.

Говорећи о утисцима после данашње устакмице, генерал Беренди истакао је да сматра да се пријатељство између двеју војски још више продубило, а резултат је нешто због чега ће та екипа наставити да вежба до наредне утакмице.

На крају сусрета, министар Вулин уручио је пехаре капитенима екипа. За најбољег играча проглашен је пуковник Велибор Павловић из Команде Команде за обуку, док је титулу најбољег стрелца понео члан мађарске екипе пуковник Атила Нађ. Плакете најбољима уручио је начелник Генералштаба генерал Мојсиловић.

Овај, већ традиционални спортски сусрет, који су организовале Управа за оперативне послове и Управа за обуку и доктрину, осма је у низу утакмица официра двеју војски, а по резултатима екипа Војске Србије је у досадашњим сусретима била успешнија.

Повезане вести