Начелник Генералштаба обишао Команду за обуку

Четвртак, 27.9.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић обишао је данас Команду за обуку у касарни „Топчидер“ у Београду,

Начелник Генерлштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, у пратњи начелника Кабинета начелника Генералштаба пуковника Стевана Котарлића, обишао је данас Команду за обуку у касарни „Топчидер“ у Бограду.

Командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић реферисао је начелнику Генералштаба о мисији, надлежностима и задацима састава којим командује, наглашавајући да је Команда за обуку ове године извршавањем додељених задатака дала пун допринос унапређењу индивидуалне обучености свих припадника система одбране.

Генерал Мојсиловић је стекао увид у тренутно стање у Команди за обуку, након чега је представио приоритете и мере које ће бити предузете на изградњи оперативних способности Команде за обуку и Војске Србије. 

Командa за обуку је оперативни састав Војске Србије у миру намењен за индивидуалну обуку војника на добровољном служењу војног рока, кандидата за професионалне војнике и припаднике активне резерве; обуку кандидата за подофицире; усавршавање кадра и колективну обуку територијалних јединица. У саставу Команде за обуку су, осим центара за обуку, и команде за развој територијалних бригада.

Повезане вести