Промоција нових подофицира Војске Србије

Петак, 12.10.2018 | Актуелности

У Центру за обуку и усавршавање подофицира одржана је свечаност поводом промоције 12. и 13. класе слушалаца основног курса за подофицире на којој је 116 професионалних војника произведено у чин водника

У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву одржана је свечаност поводом промоције 12. и 13. класе слушалаца основног курса за подофицире на којој је 116 доскорашњих професионалних војника, после шестомесечне обуке, произведено у чин водника Војске Србије.

Свечаности су присуствовали заменик начелника Генераштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић са делом колегијума начелника Генералштаба, представници Министарства одбране и Војске Србије, локалне самоуправе, родбина и пријатељи најмађих водника.

Честитајући у име начелника Генералштаба генерал-потпуковника Милана Мојсиловића, најмлађим водницима Војске Србије први подофицирски чин, генерал Цветковић је истакао да је одбрана отаџбине за наш народ увек била више од обавезе.

- Бити припадник Војске Србије и учествовати у очувању стабилности своје отаџбине представља највећу част и за све професионалне војнике који су данас промовисани у прве подофицирске чинове. Они су прешли дуг и напоран пут да би били у данашњем строју. Одговорним и упорим радом у својим јединицама заслужили су могућност за стручно и каријерно усавршавање и напредовање у служби. На првом степенику професионалне каријере свесни су да их у јединицама у које буду отишли очекују нови и сложенији задаци. Биће испред строја, вође својим војницима, пример и први узор на који се угледају. Војник на сваком задатку који обавља, и у миру и у рату, најпре види свог командира, подофицира, коме официри преносе своја знања и искуства. Задатак подофицира је да, током обуке, те вештине и знања с војницима увежбају до савршенства - рекао је генерал-мајор Петар Цветковић.

Најбољи полазник 13. класе основног курса за подофицире водник Танасије Радосављевић пожелео је најмлађим водницима успех у раду на новим формацијским дужностима.

- Својим колегама у строју бих поручио да правовремено препознају значај унапређења својих тактичких, техничких и стручних знања, вештина и способности, ради даљих упућивања на каријерне и специјалистичке курсеве, јер ће само тако допринети свеобухватном јачању Војске Србије - рекао је водник Радосављевић.

Тројици најбољих из 13. класе, водницима Танасију Радосављевићу, Братиславу Жарковићу и Зорану Милошевићу, као и тројици најбољих 12. класе основног курса за подофицире водницима Славиши Пејићу, Александру Костићу и Влади Ненадовићу, уручени су ручни сатови.

Повезане вести