Генерал Драганић сa замеником начелника Штаба одбране Оружаних снага Уједињеног Краљевства

Среда, 1.2.2017 | Међународна сарадња

Заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић састао се данас у Београду сa замеником начелника Штаба одбране Оружаних снага Уједињеног Краљевства генералом Гордоном Месинџером.

Генерали Драганић и Месинџер су разговарали о политичко-безбедносној ситуацији у региону и шире с акцентом на борби против тероризма, мигрантској кризи и другим савременим безбедносним изазовима, као и унапређењу билатералне војне сарадње, пре свега у области војног образовања и обуке.

Двојица генерала су се сагласила да има простора за унапређење сарадње двеју војски, која је последњих година у успону. Као области од заједничког интересовања издвајају се обука и усавршавања различитог нивоа, припрема за учешће у мировним операцијама, коришћење капацитета Центра АБХО, базе „Југ“ и Центра за мировне операције Војске Србије, као и обука и усавршавање припадника Војске Србије у центрима и војно-образовним институцијама Уједињеног Краљевства.

Генерал Месинџер ће се сутра састати са министром одбране Зораном Ђорђевићем и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Љубишом Диковићем. У оквиру посете нашој земљи, заменик начелника Штаба одбране Оружаних снага Уједињеног Краљевства посетиће Војну академију, где ће одржати предавање, и положиће венац на Гробљу Комонвелта.

Повезане вести