Дан 250. ракетне бригаде за ПВД

Петак, 24.11.2023 | Култура и традиција
У касарни „Бањица“ у Београду, данас је одржана војна свечаност поводом Дана 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, који се слави 24. новембра у спомен на дан када је, 1962. године, формиран 250. ракетни пук ПВО.

Поводом празника, уприличени су дефиле јединица бригаде и тактичко-технички збор наоружања и војне опреме, презентована су кључна достигнућа у изградњи оперативних способности, уручене награде најистакнутијим појединцима и положени венци на спомен-обележје у касарни.

У осврту на постигнуте резултате у години за нама истакнути су посвећеност, професионализам и висок ниво оспособљености припадника 250. ракетне бригаде потврђени током реализације свих додељених задатака и на бојевом гађању циљева у ваздушном простору у Бугарској, као и њихов допринос јачању оперативних способности Ратног ваздухопловства и ПВО и безбедности ваздушног простора наше земље.

Свечаности су присуствовали командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба генерал-мајор Тиосав Јанковић, представници јединица Војске Србије, Српске православне цркве, органа локалне самоуправе и институција са којима бригада сарађује и бројни гости.

Припадници 250. ракетне бригаде данас су обележили и крсну славу јединице Светог мученика Стефана Дечанског, а свету архијерејску литургију тим поводом служио је викар патријарха српског Порфирија, епископ липљански и војни Доситеј. 

Повезане вести