Тешки механизовани мост премостио Витовницу

Петак, 23.5.2014 | Цивилно-војна сарадња

Припадници Центра за обуку Копнене војске јуче су поставили тешки механизовани мост на реци Витовници, у општини Мало Црниће. Потреба за овим мостом указала се након што је услед великих поплава оштећен мост у селу Кула, ради успоставе путне комуникације између села Кула – Кобиље – Аљудово.

Припадници Центра за обуку Копнене војске јуче су поставили тешки механизовани мост на реци Витовници, у општини Мало Црниће.

Потреба за овим мостом указала се након што је услед великих поплава оштећен мост у селу Кула, ради успоставе путне комуникације између села Кула – Кобиље – Аљудово.

Претходних дана Центар за обуку Копнене војске ангажован је на пружању помоћи становништву у неколико поплавама угрожених општина у Србији. Старешине и војници ове јединице бранили су и Шабац од набујале Саве, као и електро-постројења термоелектране у Костолцу.

У току ове седмице војници на добровољном служењу војног рока из Центра за обуку Копнене војске прикупили су 72.000 динара и купили пелене, дечју храну и прибор за хигијену. Ове артикле предали су данас Црвеном крсту Пожаревца ради дистрибуције грађанима којима је оваква помоћ неопходна.

Повезане вести