Специјалистичка обука у Центру за обуку РВ и ПВО

Петак, 7.2.2020 | Обука
На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници интензивно се изводи индивидуална специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације „децембар 2019“ распоређених у Центар за обуку ратног ваздухопловства и ПВО.

Војници се у Центру обучавају за специјалности рода артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, службе ваздушног осматрања и јављања и техничке службе ваздухопловно-техничке специјалности.

У току шестонедељне обуке реализују се садржаји из тактичке, ватрене и физичке обуке, као и теме из предмета средства и опрема како би војници достигли оспособљеност за обављање дужности послужилаца и оператера на ракетним и радарско-рачунарским системима.

Војници на служењу војног рока се у Центру за обуку РВ и ПВО обучавају на противавионским топовима Л/70 „бофорс“, ракетним системима „нева-М“, „куб-М“ и С-2М, те на стационарним и мобилним центрима ваздушног осматрања и јављања.

По завршеној обуци биће упућени на даље служење војног рока у јединице Војске Србије, где ће практично примењивати усвојена знања и вештине.

Повезане вести