Летачка обука на „газелама“ у 204. ваздухопловној бригади

Петак, 28.1.2022 | Обука
На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници и у ширем рејону Београда реализује се обука припадника 204. ваздухопловне бригаде за самостално извршавање посебних летачких задатака на хеликоптерима „газела“.

Обука се реализује с циљем одржавања и подизања нивоа оспособљености за извршавање наменских задатака, како у повољним тако и у сложеним метереолошким условима, дању и ноћу, а пролазе је пилоти 890. мешовите хеликоптерске ескадриле. 

Осим што остварују потребан налет на овом типу ваздухоплова, пилоти се оспособљавају за групно летење на малим висинама по маршрути, реализацију ванаеродромског слетања и полетања пара хеликоптера на необезбеђен терен, у условима када смањена видљивост, једноличност терена и подизање снежне завесе отежавају летење и извршавање задатака.

У обуку је активно укључен и технички састав ескадриле, чији су стручност и професионализам кључни за исправност ваздухоплова и њихову доступност за летење. 

Реализацијом обуке у ескадрили, која је у овом периоду тежишни задатак јединице, унапређује се оспособљеност њених припадника за извршавање задатака трагања и спасавања и транспорта ваздушним путем.

Повезане вести