Пројекти цивилно-војне сарадње у општини Сјеница

Петак, 11.6.2021 | Цивилно-војна сарадња
У оквиру пројекта цивилно-војне сарадње „Војни лекар на селу“, припадници Војске Србије су јуче и данас пружали бесплатну лекарску помоћ мештанима пештерских села у општини Сјеница.

У оквиру ове акције, формирана је привремена војна амбуланта у околини села Буђево, а вршене су и кућне посете за мештане који нису били у могућности да дођу у амбуланту. Обављено је више десетина лекарских прегледа, а војни медицинари из састава Друге бригаде копнене војске становништву су пружали и здравствене савете и снабдели их неопходним лековима.

Припадници Војске Србије су претходних дана обишли и ђаке основних школа на Пештерској висоравни „Јован Јовановић Змај“ у селу Раждагиња и „Рифат Бурџовић Тршо“ у селу Карајукића Бунари. У школама су ђаци едуковани како да поступе у случају наиласка на неексплодирано убојно средство, а припадници Војске Србије су овом приликом школама уручили средства за дезинфекцију и 1000 заштитних маски.

Војска Србије годинама уназад успешно изводи акције „Војни лекар на селу“ у местима у којима не постоје здравствене станице и наставиће са реализацијом пројеката цивилно-војне сарадње који за циљ имају јачање сарадње и помоћ локалном становништву.

Повезане вести