Завршен курс за штабне официре Уједињених нација

Петак, 8.6.2018 | Мултинационалне операције

У Центру за мировне операције у Београду данас је завршен Курс за штабне официре Уједињених нација (UN Staff Officers Course – UNSOC 2018), који су похађали официри Војске Србије, МУП-а и оружаних снага БиХ и Белорусије.

Наставу на курсу су реализовали инструктори из Центра за мировне операције као и  гостујући инструктори из Оружаних снага Мађарске и Оружаних снага Републике Аустрије. 

Уз признање слушаоцима и инструкторима за успешно реализован курс, заменик начелника Центра за мировне операције пуковник Никола Дејановић је закључио да су циљеви курса у потпуности остварени и да су слушаоци у потпуности усвојили штабне процедуре које се примењују у командама и штабовима у операцијама за одржавање мира УН.  Он је истакао добру сарадњу са партнерским центрима из Аустрије, Мађарске и Босне и Херцеговине као и значајан допринос њихових инструктора успешној реализацији курса. 

Курс за штабне официре Уједињених нација се реализује у складу са препорученим стандардима у обуци УН и сертификован је од стране Службе за интегрисану обуку Департмана за мировне операције и Департмана за подршку на терену Уједињених нација.

Повезане вести