Прослава празника команди за развој Расинске и Тимочке бригаде

Петак, 18.10.2019 | Култура и традиција
Војне свечанoсти поводом Дана Команде за развој Расинске бригаде и Дана Команде за развој Тимочке бригаде одржане су данас у Крушевцу и Зајечару уз присуство активних и пензионисаних припадника и бројних званица.

Припадници Команде за развој Расинске бригаде су у крушевачкој касарни „Цар Лазар“ приредили свечану академију поводом дана јединице, који се обележава 19. октобра у спомен на дан када је српска војска 1918. године ослободила Крушевац у Првом светском рату.

Поводом празника су награђени и похваљени истакнути припадници јединице, уприличен је културно-уметнички програм и организован обилазак спомен-собе бригаде.

У касарни „Никола Пашић“ у Зајечару је одржана свечаност поводом Дана Команде за развој Тимочке бригаде, који се обележава 19. октобра у спомен на дан када је, 1918. године, уласком француског генерала Гамбете ослобођен Зајечар у Првом светском рату.

На свечаној академији организованој поводом празника, најбољим припадницима бригаде и институцијама са којима јединица сарађује уручене су награде, похвале и захвалнице. Организован је и тактичко-технички збор наоружања и војне опреме и приређен културно-уметнички програм.

Повезане вести