Обележено шест деценија од формирања 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства

Четвртак, 24.11.2022 | Култура и традиција
У касарни „Бањица“ у Београду данас је одржана војна свечаност поводом Дана 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства и шест деценија од њеног формирања.

Свечаности су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић. Поводом празника, уприличени су дефиле јединица бригаде и тактичко-технички збор наоружања и војне опреме, сумирани су резултати рада у претходном периоду, уручене награде најистакнутијим појединицима и положени венци на спомен-обележје у касарни.

У својству изасланика председника Републике, министар одбране Милош Вучевић уручио је команданту 250. ракетне бригаде за ПВД Орден белог орла са мачевима трећег степена, којим је Указом врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића за нарочите заслуге у изградњи система одбране и извршавању безбедносних задатака и заштите грађана Србије одликована та бригада.

Дан 250. ракетне бригаде за ПВД обележава се у спомен на 24. новембар 1962. године када је формиран 250. ракетни пук ПВО, чије традиције наставља ова јединица Ратног ваздухопловства и ПВО.

Повезане вести