Помоћ војних лекара мештанима села на Пештеру

Среда, 10.4.2024 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије су ове недеље, у сарадњи са локалним самоуправом општине Сјеница, реализовали пројекат цивилно-војне сарадње „Војни лекар на селу“ у селима Раждагиња и Буђево на Пештерској висоравни.

Циљ овог пројекта, који је реализован у оквиру здружене тактичке вежбе Војске Србије „Вихор 2024“, је јачање сарадње и поверења на локалном нивоу и пружање помоћи становништву којем је отежан приступ систему здравствене заштите.

Војни лекари и медицински техничари из састава Друге бригаде копнене војске су овом приликом реализовали превентивне здравствене прегледе у привремено формираним амбулантама, као и кућне посете слабо покретним и непокретним особама.

Као и увек до сада, припадници Војске Србије су срдачно прихваћени од мештана пештерских села, који, уз захвалност на пруженој помоћи, истичу да се могу ослонити на Војску Србије када им је помоћ најпотребнија.

Војска Србије је и раније пружала помоћ становништву села на Пештерској висоравни, као и у другим крајевима наше земље, показујући на тај начин да јој је веза с грађанима Републике Србије високо на листи приоритета.

Повезане вести