Министар Вулин посетио Генералштаб

Понедељак, 3.7.2017 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин данас је први пут посетио Генералштаб Војске Србије. Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић дочекао је министра одбране испред почасног строја Гарде.

Генерал Диковић је, на састанку са члановима колегијума, министру Вулину пожелео добродошлицу и представио му тежишне задатке, организацију, развој, модернизацију и ресурсе Војске Србије.

Током састанка, начелник Генералштаба је обавестио министра одбране да су оперативне способности Војске Србије на потребном нивоу, да је стање стабилно и да обезбеђује извршење додељених мисија и задатака Војске Србије.

Министар Вулин је, поздрављајући чланове колегијума, захвалио на свему што су припадници Војске Србије урадили и раде за своју државу и додао да ће радити поштујући струку.

- Велика је част бити на челу Министарства одбране и радити на непрекидном повећавању безбедности свих наших грађана, али водећи рачуна о томе да се улога Војске Србије поштује, унапређује и да читаво друштво води рачуна о мишљењу и ставовима Војске Србије. Војска Србије је свакако оно што нас одређује, што нас дефинише, оно што нас разликује и што наш народ чини поносним. Војске Србије је део наше историје, део наше садашњости и, свакако, део наше будућности, поручио је министар одбране.

Према његовим речима, бити на челу Министарства одбране је и велика обавеза и то „обавеза да се непрекидно ради на побољшавању материјалног положаја припадника Војске Србије, техничке опремљености, обучености, борбеној готовости, али да се ради и на томе да Војска Србије осећа поштовање где год да се нађе, без обзира да ли је у земљи или у свету“.

Министар Вулин је нагласио и да је велика одговорност бити на челу Министарства одбране.

- На челу наше армије налази се врховни командант, у складу са Уставом и са законом, чија реч ће се поштовати и водити рачуна о његовим ставовима, као и да се његова политика коју спроводи до краја и испуни. Република Србија може да буде сигурна, мирна и стабилна докле год има овакву војску, поручио је министар одбране.
 
Министар Вулин потом је обишао Оперативни центар система одбране одакле је путем видео линка лично примио извештај који му је поднео потпуковник Душан Мрдак, штабни официр-старији национални представник у мисији УНИФИЛ у Либану. Потпуковник Мрдак известио је министра Вулина да 170 припадника Војске Србије, ангажованих у Либану, обавља своје редовне задатке и да су сви добро. 

Повезане вести