Приказ способности дела јединица Војске Србије у касарни „Дедиње“

Петак, 26.3.2021 | Међународна сарадња
Врховни командант Војске Србије и председник Републике Александар Вучић, потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, државни саветник и министар националне одбране Народне Републике Кине генерал Веи Фенгхе и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас приказу способности дела јединица Војске Србије у касарни „Дедиње“.

Припадници 72. бригаде за специјалне операције приказали су борилачке вештине, сегменте противтерористичке борбе и технике верања у урбаној средини, након чега су своје способности и вештине приказали и припадници Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“ у приказу рада и поступака противтерористичке групе у дејству на отето возило.

Гостима је приказан и егзерцир Гарде Војске Србије, који је пратио наступ Репрезентативног оркестра Гарде, након чега су имали прилику да погледају и ескорт возила старије генерације која се чувају у Гарди, од којих су неки прави раритети, а одржавају се у возном стању упркос години производње.

Приказ је завршен презентацијом дела опреме, наоружања и покретних средстава која су на употреби у јединицама Војске Србије.

Повезане вести