Министар одбране положио венац на Авали поводом Дана Војске Србије

Понедељак, 23.4.2018 | Култура и традиција

Поводом Дана Војске Србије, у име председника Републике Србије и врховног команданта Александра Вучића, венац на Споменик незнаном јунаку на Авали, данас је положио министар одбране Александар Вулин.

Поводом Дана Војске Србије, данас је у име председника Републике Србије и врховног команданта Александра Вучића,  венац на Споменик незнаном јунаку на Авали, положио министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне  одбране генерал-мајора Ранка Живака.
 
У спомен-књигу министар Вулин је уписао:
 
„Устанички народ Србије, заједно са устаничком војском, показао је да су народ и  војска једно, да су се кроз историју изборили за највећу вредност, а то је слобода.

Државотворност, интегритет и суверенитет државе и Војске, стекли смо захваљујући нашим храбрим прецима, нашим јунацима и херојима.
 
Остаје нам да још више чувамо оно што су нам у аманет оставили наши преци и не дозволимо да било ко разједини наш народ и Војску.
 
Уједињени можемо у будућност, уједињени можемо сачувати слободу, нашу војску и суверенитет и интегритет Републике Србије.
 
Изасланик председника Републике
министар одбране
Александар Вулин“

У Такову, где је почео Други српски устанак 1815. године, делегација Министарства одбране и Војске Србије коју је предводио заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић положила је венце.

Владимир Вјештић, МЦ Одбрана

Повезане вести