Завршен Међународни курс цивилно-војне сарадње

Петак, 4.11.2022 | Међународна сарадња
Међународни курс у области цивилно-војне сарадње, који је реализован у организацији Одељења за цивилно-војну сарадњу (J-9) Генералштаба Војске Србије, завршен је данас уручењем сертификата у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу.

Током двонедељног усавршавања, полазници су савладали теоријске садржаје о активностима цивилних организација у зонама операција Уједињених нација и Европске уније и прошли практичну обуку за рад на различитим позицијама у тимовима и јединицама цивилно-војне сарадње.

Курс су похађали официри и подофицири из Војске Србије и оружаних снага Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Сједињених Америчких Држава, Холандије и Црне Горе, те представници цивилних институција из Републике Србије.

Обуку је реализовао мешовити инструкторски тим Војске Србије и оружаних снага Италије, САД и Холандије, као и гостујући предавачи из Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, Комесаријата за избеглице и миграције и Црвеног крста Србије.

Успешном реализацијом овог међународног усавршавања унапређена је оспособљеност официра и подофицира Војске Србије који се баве пословима цивилно-војне сарадње, као и билатерална сарадња са оружаним снагама партнерских земаља.

Повезане вести