Експертски разговори о операцијама борбеног трагања и спасавања

Среда, 15.6.2022 | Међународна сарадња
Делегација Европске команде Оружаних снага Сједињених Америчких Држава борави у званичној посети Ратном ваздухопловству и противваздухопловној одбрани Војске Србије ради размене искустава у области операција борбеног трагања и спасавања.

Током посете разматрају се кључна питања од значаја за безбедну и ефикасну реализацију задатака службе трагања и спасавања и могућности за даљу сарадњу ваздухопловних снага Републике Србије и САД у овој области.

Тежиште у разговорима је на размени професионалних искустава у примени оперативних процедура у планирању и извођењу хеликоптерских операција борбеног трагања и спасавања и употреби савремених уређаја и опреме који омогућавају потрагу, лоцирање и евакуацију људства из окружења и са неприступачних терена у свим временским и земљишним условима.

Реализација ове активности представља наставак дугогодишње успешне сарадње ваздухопловстава Војске Србије и Оружаних снага САД и доприноси унапређењу способности хеликоптерских јединица Ратног ваздухопловства и ПВО пре свега по питању безбедности летења у операцијама трагања и спасавања.

Повезане вести