Генерал Диковић честитао Дан техничке и саобраћајне службе

Петак, 14.9.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић је честитао празнике припадницима техничке и саобраћајне службе.

Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА ТЕХНИЧКЕ СЛУЖБЕ,
 ПОВОДОМ 15. СЕПТЕМБРА - ДАНА СЛУЖБЕ

Поводом 15. септембра – Дана техничке службе, припадницима техничке службе честитам празник. 

Давне 1891. године, када је на тај дан започета производња бездимног барута у барутани ,,Обилићево” код Крушевца, Србија је убрзано утабала стазе развоја војне индустрије што је резултирало победом у балканским ратовима и Првом светском рату.

Захваљујући професионалном, одговорном и квалитетном извршавању постављених задатака доприносите унапређењу како ваше службе, тако и модернизације наоружања и војне опреме и логистичке подршке Војске Србије у целини.

Честитајући Дан службе, желим вам пуно успеха у раду уверен да ћете и убудуће професионално и квалитетно извршавати задатке који су вам поверени.  


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Љубиша Диковић


Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА САОБРАЋАЈНЕ СЛУЖБЕ,
 ПОВОДОМ 15. СЕПТЕМБРА - ДАНА СЛУЖБЕ

Поводом 15. септембра – Дана саобраћајне службе, припадницима саобраћајне службе честитам празник. 

Ове године прослављате јубилеј – 110 година саобраћајне службе у војсци. Тога дана 1908. године, Указом краља Петра I Карађорђевића формирана је саобраћајна служба. 

Током дугог периода постојања потврдили сте да логистичка подршка Војске није одржива и функционална без активног и безбедног ангажовања транспортних капацитета.

Захваљујући професионалном, одговорном и квалитетном извршавању постављених задатака доприносите унапређењу како ваше службе, тако и оперативних и функционалних способности Војске Србије у целини.

Честитајући јубилеј, желим вам пуно успеха у даљем раду уверен да ћете и убудуће професионално и квалитетно извршавати задатке који су вам поверени.  


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Љубиша Диковић

Повезане вести