Начелник Генералштаба с делегацијом службе ВОЈ

Четвртак, 14.6.2018 | Активности НГШ

Поводом 18. јуна – Дана службе ваздушног осматрања и јављања, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду делегацију те службе.

Делегацију је предводио командант 126. бригаде ВОЈИН пуковник Предраг Ђорђевић, а пријему су присуствовали заменик команданта Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Сава Миленковић и пуковник Мирољуб Мићић из Управе за људске ресурсе Генералштаба.

Истичући да су припадници ове службе, својим искуством и обученошћу, значајно допринели оперативним способностима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал Диковић је изразио уверење да ће и убудуће професионално и квалитетно извршавати све задатке у циљу успешног функционисања система ваздушног осматрања и јављања.

Дан службе ВОЈ – 18. јун обележава се у знак сећања на исти датум 1915. године, кад је српска врховна команда издала наређење да се оформе сталне осматрачке сигналне станице, ради означавања правца лета непријатељских авиона. На основу тога само у тадашњој Трећој армији формирано је више станица на рејонима Дринске, Тимочке и Комбиноване дивизије.

Повезане вести