У Новим Бановцима отворен вртић „Херој мајор Горан Савић“

Недеља, 12.5.2013 | Цивилно-војна сарадња

Предшколска установа „Херој мајор Горан Савић“, свечано је отворена данас у Новим Бановцима, а име је понела у знак сећања на погинулог пилота Војске Србије и његов несебични чин којим је спасио многе животе општине Стара Пазова.

Предшколска установа „Херој мајор Горан Савић“, свечано је отворена данас у Новим Бановцима, а име је понела у знак сећања на погинулог пилота Војске Србије и његов несебични чин којим је спасио многе животе општине Стара Пазова. Отварању вртића присуствовао је председник Скупштине Републике Србије Ненад Стефановић, командант Ваздухопловства и ПВО Војске Србије генерал-мајор Ранко Живак, командант 204. Ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић, супруга преминулог пилота Гордана Савић са децом, представници власти из Нових Бановаца, Старе и Нове Пазове, свештенство Српске православне цркве и грађани Нових Бановаца и околине.

- Ово је објекат који гарантује будућност наше земље и показује да је општинска власт имала добру визију и великим пројектом од 50 милиона динара направила добар и за развој овог краја важан инфраструктурни објекат. Посебно ми је драго да је одлучено да се вртић назове по мајору Горану Савићу који је својим несебичним чином показао како се воли народ, а што су му становници Нових Бановаца и локална самоуправа узвратили овим чином – истакао је председник Скупштине Ненад Стефановић.

- Отварање ове предшколске установе симболика је и веза између садашњости и будућности, људи који су свој посао радили максимално професионално борећи се да сачувају животе и технику, али нажалост нису успели да сачувају себе. Ово је истовремено и нови почетак. Објекат који ће носити име мајора Горана Савића, а у ком ће генерације малишана започети свој животни пут, продужава његову мисију. Сигуран сам да ће ти малишани када одрасту и сазнају ко је био мајор Горан Савић, и спознају његове херојске врлине, схватити додатан значај васпитања у установикоја носи његово име – истакао је генерал Ранко Живак, напомињући да је овим пројектом настављена добра сарадња Ваздухопловства Војске Србије, а нарочито 204. Ваздухопловне бригаде из Батајнице и околних насеља.

Та уверења потврдио је и командант те бригаде бригадни генерал Предраг Бандић, истичући да је идеја изградње вртића у Новим Бановцима управо резултат добре сарадње локалних власти 204. ваздухопловне бригаде, и Војске Србије уопште, која траје годинама уназад.

Величина вртића је око 800 квадратних метара и има капацитет за две стотине деце. Осим средстава која су издвојена за зграду, у прилазе вртићу уложено је додатних десет милиона динара, а сличне објекте ускоро ће добити и становници Старих Бановаца, Белегиша и Војке, а следеће године на ред ће доћи и Стара и Нова Пазова.

Повезане вести