Стационарно логоровање јединица Треће бригаде

Среда, 23.7.2014 | Обука

Јединице Треће бригаде Копнене војске завршиле су јуче тринаестодневно стационарно логоровање на интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“. Након вишемесечног увежбавања у касарнама и на полигонима за обуку у Зајечару, Нишу и Куршумлији, око 600 припадника 31. пешадијског, 36. тенковског и 37. механизованог батаљона извели су тактичке вежбе.

Јединице Треће бригаде Копнене војске завршиле су јуче тринаестодневно стационарно логоровање на интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“.

Након вишемесечног увежбавања у касарнама и на полигонима за обуку у Зајечару, Нишу и Куршумлији, око 600 припадника 31. пешадијског, 36. тенковског и 37. механизованог батаљона извели су тактичке вежбе одељења, чета и батаљона и гађања из личног и колективног наоружања.

Старешине и војници показали су своју умешност у гађању из тенка М-84, оклопног транспортера, минобацача 120 и 82 милиметара и пушака и митраљеза, постигавши одличне и врло добре резултате.

Реализацијом тактичке вежбе „Тимок“, припадници 31. пешадијског батаљона показали су завидан степен обучености приликом решавања задатака у извођењу нападне операције. Истовремено, припадници 37. механизованог батаљона су извели тактичку вежбу „Топлица“, на којој је посебна пажња посвећена радњама у припреми, организовању и извођењу одбране и противнапада.

Командант логорског простора, уједно и руководилац батаљонских вежби потпуковник Лазар Кнежевић, помоћник команданта за операције у Трећој бригади, истакао је да је боравак на терену био добро организован.

— Извођењем оваквих и сличних вежби омогућује се повећање оперативних способности јединица.  Посебно желим да похвалим залагање и мотивисаност свих учесника, јер су напор и уложени труд који су показали, пример савесног и одговорног приступа извршавању задатака— рекао је потпуковник Кнежевић.

Реализацију вежби и стационарно логоровање пратили су командант Треће бригаде бригадни генерал Желимир Глишовић и његов заменик пуковник Предраг Грбић.

Повезане вести