Вежба...

Вежба Мешовите артиљеријске бригаде „Ватрени скок 2019”

04.06.2019 | Обука Припадници Првог топовско-хаубичког дивизиона Мешовите артиљеријске бригаде из Ниша, извели су на Војном комплексу „Пасуљанске ливаде” завршно бојево гађање у оквиру тактичке вежбе „Ватрени скок 2019”.
Покретно...

Покретно логоровање припадника Бригаде везе

17.05.2017 | Обука У ширим рејонима Пасуљанских ливада, Страгара, Црног врха, Горњег Милановца и Рудника од 14. до 19. маја ове године реализује се покретно логоровање припадника Бригаде везе.
Логоровање...

Логоровање војника на добровољном служењу војног рока

06.04.2016 | Обука У касарни „Аеродром“ у Сомбору и на полигонима „Међа“ и „Бело Поље“ реализује се стационарно логоровање војника на добровољном служењу војног рока генерације „март 2016“.
Стационарно...

Стационарно логоровање јединица Треће бригаде

23.07.2014 | Обука Јединице Треће бригаде Копнене војске завршиле су јуче тринаестодневно стационарно логоровање на интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“. Након вишемесечног увежбавања у касарнама и на полигонима за обуку у Зајечару, Нишу и Куршумлији, око 600 припадника 31. пешадијског, 36. тенковског и 37. механизованог батаљона извели су тактичке вежбе.
Министар...

Министар Гашић са медијима на логоровању Специјалне бригаде

04.07.2014 | Актуелности Министар одбране Братислав Гашић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и новинари 18 новинских редакција посетили су данас припаднике Специјалне бригаде који завршавају седмодневну обуку у летњим условима на планини Столови код Бора.
Вежба...

Вежба војне полиције Гарде „Извршити потрагу“

15.05.2014 | Обука Припадници 25. батаљона војне полиције и део јединица Командног и Логистичког батаљона Гарде реализовали су протеклих пет дана стационарно логоровање на полигону „Пасуљанске ливаде“. У оквиру логоровања, војни полицијци Гарде јуче су, у сложеним метеоролошким условима, извели тактичку вежбу с бојевим гађањем „Извршити потрагу“, чија је тема била неутралисање терористичке групе.
Специјална...

Специјална бригада успешно завршила покретно логоровање

11.04.2014 | Обука Тактичком вежбом са бојевим гађањем тимова данас је на стрелишту „Сугубине“ код Крагујевца завршено петодневно покретно логоровање Специјалне бригаде. У овој сложеној вежбовној активности учествовало је нешто мање од 300 припадника те елитне јединице наше војске и 5 припадника Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Србије.
Mинистар...

Mинистар Родић на логоровању Специјалне бригаде

09.04.2014 | Актуелности Министар одбране у техничкој влади Небојша Родић извршио је ненајављени обилазак и контролу Специјалне бригаде чије се јединице већ неколико дана налазе на покретном логоровању, а тренутно су у рејону Дивчибара. Командант Специјалне бригаде бригадни генерал Јелесије Радивојевић реферисао је министру одбране о задатку који бригада реализује.
Министар...

Министар одбране посетио војнике на логоровању

03.04.2014 | Актуелности Министар одбране у техничкој влади Небојша Родић обишао је јуче полигон „Пасуљанске ливаде“ где се сусрео и разговарао са припадницима Прве и Друге бригаде Копнене војске који се налазе на стационарном логоровању и припремају се за извођење артиљеријских бојних гађања.