Начелник Генералштаба положио венац на Споменик незнаном јунаку на Авали

Недеља, 23.4.2017 | Култура и традиција

Поводом 23. априла - Дана Војске Србије, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић положио је данас венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.

Поводом 23. априла - Дана Војске Србије, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајора Ранка Живака и начелника Управе за логистику, бригадног генерала Жељка Нинковића, положио је данас венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.

- С поносом се сећамо храбрих устаника који су 1815. године трасирали слободарски пут српског народа и прославили његове слободарске традиције. С посебним поштовањем према ослободиоцима у Другом српском устанку, припадници Војске Србије обележавају свој дан, поносни на дела предака. За модерну српску државу и снажну Војску Србије - уписао је генерал Диковић у Спомен-књигу.

Војска Србије празнује 23. април у знак сећања на дан када је, на Цвети 1815. године, донета одлука о подизању Другог српског устанка за ослобођење Србије од Османског царства, што је касније омогућило стварање модерне српске државе и војске. 

Повезане вести