Посета начелника Генералштаба Армије Републике Северне Македоније

Петак, 6.10.2023 | Међународна сарадња
На основу Плана међународне сарадње Министарства одбране Републике Србије и на позив начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, у тродневној узвратној посети нашој земљи борави начелник Генералштаба Армије Републике Северне Македоније генерал-потпуковник Васко Ђурчиновски са делегацијом.

Генерал Ђурчиновски је данас посетио Генералштаб Војске Србије, где је с генералом Мојсиловићем разговарао о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету, дометима успостављене војно-војне сарадње и могућностима за њено даље унапређење.

Уз оцену да заједничке војне активности доприносе јачању поверења и развоју добросуседских односа, у разговору је изражена опредељеност обеју страна за даље јачање сарадње Војске Србије и Армије Републике Северне Македоније у свим областима од заједничког интереса.

У наставку посете, генерал Ђурчиновски је обишао Војну академију у Београду, где су му представљени капацитети и делокруг рада ове установе, и потом имао састанак с министром одбране Милошем Вучевићем.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић боравио је у званичној посети Републици Северној Македонији у фебруару 2020. године, а овакви сусрети на високом нивоу дају подстицај даљем унапређењу сарадње у области одбране и јачању укупних међудржавних односа.

Повезане вести