Обилазак Центра за примењену математику и електронику

Среда, 20.12.2023 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас са сарадницима Центар за примењену математику и електронику Војске Србије. 

Током обиласка је сагледао реализацију тежишних задатака и капацитете ове специјализоване истраживачко-развојне установе која има кључну улогу у криптографској заштити телекомуникационо-информационог система Министарства одбране и Војске Србије и других државних органа, а тиме и велики значај за укупну информациону безбедност Републике Србије.

Генерал Мојсиловић је овом приликом изразио задовољство чињеницом да ова установа успешно прати савремена светска кретања у области криптографије и изналази решења која обезбеђују квалитетну и поуздану криптографску заштиту информација у условима сталне експанзије претњи из сајбер простора, за шта посебне заслуге има изузетно стручан кадар који посвећено извршава све додељене задатке.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије током данашњег обиласка био је бригадни генерал Миле Витезовић, начелник Управе за телекомуникације и информатику (Ј-6) Генералштаба, којој је Центар непосредно потчињен.

Повезане вести