Генерал Диковић с полазницима Основног командно-штабног курса

Понедељак, 21.11.2016 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обратио се данас на Војној академији у Београду полазницима 7. класе Oсновног командно-штабног курса.

Током предавања, коме је присуствовао и начелник Војне академије, генерал-мајор Горан Зековић, начелник Генералштаба говорио је официрима о школовању и усавршавању, стању у Војсци, перспективама и развоју, али и о стању безбедности у свету и Европи.

Генерал Диковић потврдио је полазницима да им актуелно усавршавање обезбеђује даље напредовање служби и постављење на значајније дужности у систему одбране, и дао им низ практичних савета за развој каријере уз напомену да живимо у захтевном времену у коме треба пратити све актуелне токове у образовању али и бити информисан о свим дешавањима. 

Говорећи о безбедносним ризицима у свету начелник Генералштаба је изразио наду да ће доћи до смиривања регионалних нестабилности које су, уз сукобе интереса најмоћнијих и мигрантску кризу, потенцијална опасност за светски мир. 

Генерал Диковић је говорио и о стању у Војсци Србије и том приликом је потврдио њену спремност и способност да извршава своје свакодневне задатке и одговори на све евентуалне претње.

Начелник Основног командно-штабног курса, пуковник Мишо Планојевић представио је 7. класу која је започела прво усавршавање након основних студија на Војној академији, крајем августа и оценио да је карактерише компактност и велика посвећеност циљу усавршавања. Овај ниво усавршавања завршава се доделом диплома 2. децембра. 

Повезане вести