Генерал Диковић с полазницима Основног командно-штабног курса

Среда, 29.11.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обратио се данас на Војној академији у Београду полазницима осме класе Oсновног командно-штабног курса.

Током предавања којем је присуствовао и начелник Војне академије, генерал-мајор Горан Зековић, генерал Диковић је официрима који се усавршавају на овом курсу говорио о безбедносним изазовима, ризицима и претњама у савременом свету, безбедносној ситуацији у региону, правцима даљег развоја и опремања Војске Србије и том приликом потврдио њену спремност и способност да извршава своје свакодневне задатке и одговори на све евентуалне претње.

Наглашавајући значај усавршавања, генерал Диковић је поручио младим официрима да једино константним учењем могу обезбедити напредовање у професионалној служби, као и да ће само најбољимa бити поверене најодговорније дужности за које се оспособљавају. Он је посебно напоменуо да живимо у захтевном времену у коме треба пратити све актуелне токове у образовању, али и бити информисан о свим дешавањима.

Начелник Основног Командно-штабног курса, пуковник Мишо Планојевић, представио је осму класу која је започела прво усавршавање након основних студија на Војној академији, крајем августа, а која завршава доделом диплома 1. децембра у касарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду. 

Повезане вести