Специјалистичка обука војника у Центру за обуку РВ и ПВО

Уторак, 14.11.2023 | Обука
У Центру за обуку ратног ваздухопловства и ПВО на војном аеродрому у Батајници у току је специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације „септембар 2023“.

Обуку у овом центру пролазе војници рода артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, службе ваздушног осматрања и јављања и ваздухопловно-техничке специјалности техничке службе Војске Србије.

У складу са својим војноевиденционим специјалностима, војници се обучавају за послужиоце на противавионским топовима и ракетним системима за противваздухопловна дејства, операторе у центрима ваздушног осматрања и јављања и техничаре за одржавање ваздухоплова.

Обука се изводи у посебно опремљеним кабинетима и на самим ракетним и радарско-рачунарским системима и ваздухопловима, како би се војницима пружили најбољи услови за стицање знања о употреби ових борбених средстава, њиховом опслуживању и основном одржавању.

Војнике у наставку очекују комплекснији садржаји обучавања на терену, а потом и провера оспособљености за извршавање војничких задатака, чиме ће фаза специјалистичке обуке бити завршена.

Последња три месеца служења војног рока војници ће провести на колективној обуци у јединицама Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, у којима ће бити активно укључени и у реализацију свакодневних задатака.

Повезане вести