Обука на ракетним системима „нева“

Уторак, 13.9.2022 | Обука
У дивизионима 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства наоружаним ракетним системима „нева“ реализује се колективна обука професионалног састава за извршавање борбених задатака у складу са наменом ових јединица.

Реч је о кондиционој обуци чији је циљ одржавање и унапређење оспособљености за ангажовање у стално задејствованим снагама за контролу и заштиту ваздушног простора Републике Србије и извођење дефанзивне операције противваздухопловне одбране.

Током обуке, увежбавају се тактички и ватрени поступци у припреми и извршењу гађања циљева у ваздуху, врши се провера готовости техничких средстава за борбени рад и оцењивање послуга по нормираним борбеним радњама. Акценат је на практичном оспособљавању старешина и професионалних војника који су у претходном периоду примили дужности у дивизионима 250. ракетне бригаде за ПВД.

Реализацијом ове обуке и непрекидним усавршавањем у 250. ракетној бригади обезбеђује се да сви припадници јединице испуњавају захтевне норме и стандарде обучености, што је, уз исправност технике, неопходно да би се одржао висок ниво борбене готовости за противваздухопловну одбрану снага Војске Србије, важних објеката и рејона, од дејства из ваздушног простора.

Повезане вести