Интензивна обука у 250. ракетној бригади за ПВД

Петак, 20.1.2023 | Обука
У 250. ракетној бригади за протвивваздухопловнa дејства у току је интензивна обука борбених састава за ефикасну, слојевиту и поуздану одбрану земље од извиђања и дејства из ваздушног простора.

Обука се изводи у свим јединицама бригаде, како би се постигла потпуна интеграција свих борбених средстава у јединствен систем и унапредила оспособљеност за припрему и извођење дефанзивне операције ПВО. 

У наоружању јединице, која је носилац ватрене моћи у систему ПВО, налази се широка палета противваздухопловних система, од савремених „ФК-3“ и „панцира“, до система „нева“ и „куб“ на којима је извршен одређени ниво модернизације, па је њихова интеграција и усклађено деловање од изузетног значаја за успешну одбрану важних привредно-економских објеката и рејона, административно-политичких центара и снага Војске Србије од дејства из ваздушног простора.

У процес обучавања су активно укључени и војници на служењу војног рока рода артиљеријско-ракетних јединица за ПВД, који су у јединицу распоређени након успешно завршеног оспособљавања у центрима Команде за обуку за реализацију индивидуалних војничких задатака.

Реализацијом обуке и непрекидним усавршавањем у 250. ракетној бригади за ПВД обезбеђује се висок ниво способности за заштиту ваздушног простора, а одлични резултати на вежбама и гађањима најбоље говоре о нивоу оспособљености професионалног састава бригаде и високој борбеној готовости јединице.

Повезане вести