Почетак курсева у Центру за обуку и усавршавање подофицира

Уторак, 17.4.2018 | Обука

У Центру за обуку и усавршавање подофицира јуче су почели Основни курс за подофицире који ће похађати 69 професионалних војника и Виши курс за инструкторе обуке са 10 полазника – подофицира ВС.

У Центру за обуку и усавршавање подофицира јуче су почели Основни курс за подофицире, који ће похађати 69 професионалних војника који су у предходном периоду успешно завршили Лидерски курс, и Виши курс за инструкторе обуке – са 10 полазника, подофицира Војске Србије. 

Свечаном почетку курсева присуствовали су пуковник Лазар Остојић, начелник Одељења за обуку у Команди за обуку, и главни подофицири Војске Србије и Команде за обуку заставници прве класе Милојко Милосављевић и Ненад Луковић.

Говорећи о значају ових курсева, пуковник Остојић је истакао да је Основни курс за подофицире прекретница у каријери једног професионалног војника и нови почетак професионалне војне каријере у смислу напредовања у служби, док је за Виши курс за инструкторе обуке истакао да значај испољава када је у питању извођење обуке, јер се у Војсци Србије тежи инструкторском моделу обуке. 

Командант Центра за усавршавање подофицира мајор Саша Пуач је полазнике информисао о задацима и обавезама који их очекују током курса.

– Од полазника курса очекујем да сву енергију усмере на учење, а од инструктора – предавача из нашег Центра, да несебично преносе своја знања и искуства колегама и да уважавају њихова досадашња знања – рекао је, између осталог, мајор Пуач.

Главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Милојко Милосављевић је поручио полазницима Основног курса за подофицире да све време на курсу користе за стицање знања и индивидуално усавршавање. 

– Као старији колега истичем да само онај ко зна и уме како може то пренети на друге, јер у овом послу је битан постулат 'покажи, па тражи' и он води успешној војној каријери – истакао је заставник Милосављевић.

Гости су након свечаности посетили кабинет топографије, где се израђује рељеф и низ других помагала за обуку, а представљен им је и пројекат за израду модуларног рељефа за визуелизацију земљишта, који ће се посебно користити приликом реализације вежби и рада у процесу оперативног планирања и обуке на Командно-штабном курсу за подофицире. 

Повезане вести