Колегијум начелника Генералштаба у Врању

Уторак, 27.9.2016 | Активности НГШ

У касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању данас је одржана седница проширеног колегијума начелника Генералштаба Војске Србије.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је данас припаднике Четврте бригаде копнене војске у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању, где је одржана седница проширеног Kолегијума начелника Генералштаба.

Генерал Диковић је сагледао размештај, ред и организацију рада у касарни и присуствовао приказу уређења парка техничких средстава који су припремили припадници Четврте бригаде. Чланови колегијума начелника Генералштаба били су у прилици да виде и приказ превођења тенковске чете са стајанке у колону за марш који су извели припадници 46. тенковског батаљона.

Начелник Генералштаба је одао признање свим припадницима Четврте бригаде копнене војске која је, осим бројних задатака у Копненој зони безбедности, на  обезбеђењу државне границе од илегалних миграција и у мултинационалној операцији УН у Либану, успела да оствари завидне резултате у одржавању и функционалности средстава којима располаже.

Генерал Диковић је посебно похвалио команданта 46. тенковског батаљона, командира и припаднике 1. тенковске чете за показану спремност и способност у извршавању задатака.

Повезане вести