Пројекти цивилно-војне сарадње Војске Србије

Четвртак, 3.11.2022 | Цивилно-војна сарадња
Јединице Војске Србије које учествују у активној фази здружене вежбе „Маневри 2022“ претходних дана су у зонама свог ангажовања реализовале бројне пројекте цивилно-војне сарадње.

У оквиру ових пројеката, који се реализују ради јачања међусобног поверења и стварања услова за бољи живот грађана Србије, пружена је медицинска помоћ становништву и реализовани су инжињеријски радови у удаљеним селима на територији Републике Србије.

Војни лекари и медицински техничари су у сарадњи са Црвеним крстом, локалним домовима здравља и општинским управама, пружили лекарску помоћ мештанима села у околини Новог Сада, Сремске Митровице, Сјенице, Рашке, Куршумлије и Бујановца. Реализовано је више од 200 превентивних здравствених прегледа у сеоским амбулантама, уз кућне посете слабо покретним и непокретним особама.

Истовремено су инжињеријске радне групе из састава Друге бригаде копнене војске у селима Буђево и Раждагиња на Пештерској висоравни реализовале радове на реконструкцији путева и на стварању услова за напајање стоке, са чим су мештани претходних година имали озбиљних проблема због великих суша које су погодиле овај део земље.

Као и увек до сада, припадници Војске Србије су срдачно прихваћени од грађана, који, уз захвалност на пруженој помоћи, истичу да у Војску Србије имају највеће поверење јер се много пута показало да се на њу могу ослонити када им је помоћ најпотребнија.

Повезане вести