Свечани дочек дела контигента из мисије УН на Кипру

Среда, 6.9.2017 | Актуелности

На аеродрому у Лађевцима синоћ је уприличен свечани дочек за припаднике дела контигента Војске Србије из састава 98. ваздухопловне бригаде који су вршили задатке очувања мира у мисији УН на Кипру.

На аеродрому у Лађевцима синоћ је уприличен свечани дочек за припаднике дела контигента Војске Србије из састава 98. ваздухопловне бригаде који су вршили задатке очувања мира у мултинационалној операцији Уједињених нација на Кипру (UNFICYP)

Припаднике нашег контингента по повратку из мисије, поред припадника Команде 98. ваздухопловне бригаде, дочекао је начелник штаба Ратног ваздухоповства и противваздухопловне одбране пуковник Александар Бјелић. Њих је мисији заменио стрељачки вод из састава 204. ваздухопловне бригаде, а извршена је и ротација два посматрача и шест припадника патроле.

Обраћајући се присутнима, пуковник Бјелић је похвалио све припаднике контигента на беспрекорном и преданом извршавању свих постављених задатака, истакавши да су припадници вода 98. ваздухопловне бригаде у протеклих шест месеци, својим радом, залагањем и резултатима поставили високе стандарде и достојно представљали Републике Србије у свету.  

Повезане вести