Обука на војнополицијским мотоциклима у Гарди

Четвртак, 5.5.2022 | Обука
Припадници јединице саобраћајне полиције из састава Гарде Војске Србије реализују обуку за извршавање специфичних војнополицијских задатака и задатака у оквиру протокола државних органа уз употребу мотоцикала.

Реч је о редовној обуци и кондицирању професионалног састава ове јединице, која се реализује ради одржавања високог нивоа обучености за безбедно управљање мотоциклима током ескортне вожње, пратње личности, те регулисања и контроле саобраћаја.

Програмом обучавања обухваћени су практични садржаји који се односе на експлоатацију и одржавање мотоцикала, обуку у вожњи на полигонима, јавним саобраћајницама и у теренским условима, а акценат је на оспособљавању за обезбеђење штићених лица у покрету. У обуци се користе савремени мотоцикли набављени 2018. године и проверени двоточкаши на употреби у јединици дужи низ година, који су опремљени посебним уређајима неопходним за безбедно извршавање војнополицијских задатака.

Свеобухватне припреме и континуирана обука у овој јединици Гарде Војске Србије обезбеђују да професионални састав у сваком тренутку буде спреман за извршавање свих задатака у складу са наменом јединице.

Повезане вести