Предаја дужности начелника Управе за телекомуникације и информатику

Уторак, 27.6.2017 | Актуелности

У присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића данас је у касарни „Бањица“ бригадни генерал Предраг Симовић предао дужност начелника Управе за телекомуникације и информатику.

У присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, чланова Колегијума начелника Генералштаба и колектива Управе за телекомуникације и информатику, данас је у касарни „Бањица“ бригадни генерал Предраг Симовић предао дужност начелника те организацијске целине Генералштаба.

Генерал Симовић одлази у заслужену пензију, а дужност начелника Управе за телекомуникације и информатику ће, поред своје дужности, обављати пуковник Влатко Курај.

Истичући да је бригадни генерал Симовић један од ретких официра који је све војне школе – од Средње војне школе до Генералштабног усавршавања– завршио са одличним оценама, генерал Диковић је оценио да је он умешним руковођењем и командовањем, личном одговорношћу и преданим радом, и заједно са својим сарадницима, умногоме допринео да Управа квалитетно реализује све задатке, на начин на који је то било потребно систему.

–Под његовим руководством Управа се одликовала стабилношћу. Изналазили сте најбоља решења и мудро превиђали развој у домену телекомуникација и у домену информатичке подршке. Генерал Симовић то не би могао постићи да није имао тако добре сараднике и селектоване људе не само у Управи, већ и у потчињеним саставима – рекао је генерал Диковић и пожелео генералу Симовићу да дуго и у добром здрављу ужива у пензији.

Захваљујући начелнику Генералштаба на лепим речима, генерал Симовић је рекао да у пензију одлази задовољан и поносан на своју каријеру, и истакао да је поред рада у Управи, нарочито поносан на периоде које је провео у 73. граничном одсеку у Андријевици и током НАТО агресије на СРЈ када је обављао дужност команданта Батаљона везе.

- Управа за телекомуникације и информатику је постигла значајне резултате, а посебно истичем чињеницу да је телекомуникационо-информатичко обезбеђење функционисало непрекидно и да је развој и модернизација  телекомуникационо-информатичких система постављена на здраве ноге – рекао је генерал изражавајући захвалност свима са којима је сарађивао током четири деценије војничке каријере.

У знак признања за допринос развоју Војске Србије начелник Генералштаба уручио је генералу Симовићу Златну Плакету Војске Србије

Повезане вести