Завршне припреме за гађање на полигону „Шабла“

Четвртак, 2.9.2021 | Обука
Припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране реализују завршне припреме за заједничко бојево гађање циљева у ваздушном простору, које их наредне недеље очекује на полигону „Шабла“ у Републици Бугарској.

У оквиру припрема, припадници 204. ваздухопловне бригаде изводе интензивну летачку обуку на авионима МиГ-29, док борбене послуге из састава дивизиона 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства до најситнијих детаља увежбавају процедуре за припрему и извршење гађања из ракетних система „нева“ и „куб“. Подједнако важну улогу имају и припадници ракетно-техничких батерија који испитују ракете, проверавају технику и усаглашавају све елементе неопходне да ово гађање буде успешно.

Пре извршења гађања циљева у ваздушном простору припадници Ратног ваздухопловства и ПВО, заједно са припадницима Бугарске армије, реализоваће и непосредне припреме на полигону „Шабла“.

Гађање на овом црноморском полигону изводи се шести пут од 2010. године и представља прилику да се резултати досадашње обуке провере у пракси, као и да се унапреди укупна способност јединица Ратног ваздухопловства и ПВО  за заштиту ваздушног простора.

Повезане вести