Заједничко бојево гађањe са Бугарском армијом

Петак, 10.9.2021 | Обука
На полигону „Шабла“ у Републици Бугарској, припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и припадници Бугарске армије реализују заједничка бојева гађања циљева у ваздушном простору.

Завршном сегменту гађања данас су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и начелник одбране Бугарске армије адмирал Емил Ефтимов, на чији позив делегација Војске Србије борави у дводневној посети Републици Бугарској.

На гађању учествују припадници 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства и 204. ваздухопловне бригаде, који су по циљевима у ваздуху дејствовали ракетама из система „куб“ и „нева“, односно авиона „миг 29“, притом погодивши све мете предвиђене за уништење.

Изражавајући задовољство успешном реализацијом бојевих гађања, генерал Мојсиловић је истакао да су припадници Ратног ваздухопловства и ПВО, који из годину у годину постижу све боље резултате на „Шабли“, показали да су одлично обучени и оспособљени за реализацију наменских задатака, што је потврда квалитета обуке у нашим јединицама и правилно одређених приоритета за улагање у овај вид Војске Србије претходних година.

Начелник Генералштаба Војске Србије је изразио захвалност адмиралу Ефтимову, Бугарској армији и Министарству одбране Републике Бугарске на срдачном гостопримству и могућности да јединице Војске Србије користе капацитете полигона „Шабла“ за реализацију бојевих гађања циљева у ваздуху, што је од великог значаја за способности нашег Ратног ваздухопловства и ПВО.

Током посете Бугарској, генерал Мојсиловић је са адмиралом Ефтимовим разговарао о досадашњој војно-војној сарадњи и могућностима за њено унапређење у областима од обостраног интереса. Заједнички је оцењено да је та сарадња садржајна и да је карактерише стално квантитативно и квалитативно унапређење, посебно у области обуке и вежби, као и да она доприноси развоју поверења и унапређењу добросуседских односа.

Повезане вести