Обука на артиљеријско-ракетном систему „панцир С1“

Понедељак, 1.8.2022 | Обука
У 250. ракетној бригади за противваздухопловна дејства реализује се интензивна обука послуга на артиљеријско-ракетном систему за ПВД „панцир С1“.

Циљ обуке је додатно подизање нивоа обучености припадника јединице за припрему и извођење борбених дејстава уз максимално искоришћење могућности овог савременог система.

Програмом обучавања су обухваћени сви садржаји који се односе на тактику употребе и одржавање, а акценат је на припреми и извршењу гађања у складу са прописаним стандардима и нормама.

Реализацијом тактичких увежбавања унапређује се оспособљеност борбених послуга за поседање и промену ватрених положаја, попуну борбених возила муницијом и ракетама, те припрему за дејство и гађање циљева у ваздушном простору и на земљи у различитим условима, чиме се подиже ниво оперативних способности јединице и готовост за извршење наменских задатака.

Артиљеријско-ракетни систем за ПВД „панцир С1“ један је од најбољих и најсавременијих у својој класи. Дејство по циљевима на земљи и у ваздушном простору може изводити у покрету, са кратких застанака или поседнутих ватрених положаја, а његовим увезивањем у систем противваздушне одбране унапређене су способности Војске Србије за контролу и заштиту ваздушног простора Републике Србије.

Повезане вести